Svampdag genomförd med mycket folk och härligt väder

Sikken fin svampdag det blev🍁🍄🍁. Solen tittade fram efter nattens blåst och kyla, skogen var full av svamp och redan vid start 9.30 hade ett 40-tal deltagare dykt upp. Och många fler kom det under dagen.
3 svampguider ledde 3 olika exkursioner. Naturskyddsföreningen i Hylte bjöd på god svampsoppa från Bäckhästen och det blev två fina aktiviteter ute i tältet – växtfärgning med svamp och målarworkshop med svamptema och äggoljetempera. I paviljongen kunde man få hjälp att plugga en egen stock med svampmycel och därmed starta sin egen svampodling.
Och inne i församlingshemmet höll professor i markbiologi, Håkan Wallander, en föreläsning om svamparnas omfångsrika liv under jorden och i symbios med skogens träd. Elias Fries-museet var också öppet och framför skolan värmde eldfaten och kaffe och fika vid brasorna.

Läs och få mer bilder här.NF Hylte Svampdag 7_10 2023

 

Tack alla som kom och bidrog till en trevlig dag.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.